CURIT Connect versterkt de band tussen pariënt en zorgverlener en bespaart de zorgverlener veel tijd en energie.

Hoe werkt CURIT Connect?

CURIT Connect bestaat uit een combinatie van gebruiksvriendelijke apparatuur en slimme software, op maat samengesteld voor een specifieke patiëntengroep.

De patiënt krijgt een koffertje met de apparatuur thuisbezorgd. Hij of zij heeft van tevoren, in het ziekenhuis, met de apparatuur kunnen kennismaken en oefenen. Het koffertje bevat een zeer eenvoudig te installeren en bedienen kastje plus bepaalde meetapparatuur, bijvoorbeeld een weegschaal en een bloeddrukmeter. Meer dan een stopcontact is niet nodig.

De meetgegevens gaan draadloos naar het systeem. De patiënt beantwoordt voorts een aantal vragen via het interactieve scherm op het kastje. De grenswaarden en de vragen zijn individueel in te stellen en kunnen op afstand worden aangepast. Als de gemeten waarden en/of de antwoorden daar aanleiding toe geven, krijgt de verantwoordelijke zorgverlener een seintje via een sms-bericht.

CURIT Connect maakt het mogelijk om de gegevens van de patiënt rechtstreeks in te voeren in het eigen systeem van de zorgverlener. Het contact met het systeem van de zorgverlener wordt gemaakt met behulp van een GPRS-verbinding. De zorg via CURIT Connect kan naar wens tijdens kantooruren dan wel 24 uur per dag worden aangeboden.

Bekijk hoe telemonitoring bij hartfalen werkt in onze korte film Diagnose Hartfalen en de instructiefilmpjes.